Gå direkt till textinnehållet

Aftonbladet erbjuder tre månadslöner

Tre månadslöner plus uppsägningstiden enligt kollektivavtalet. Det är vad Aftonbladet erbjuder sina anställda som slutar.

Under 2015 ska Aftonbladet spara 40 miljoner kronor för att kompensera för minskade intäkter för papperstidningen. Sparkraven innebär att mellan 30 till 40 tjänster berörs på redaktionen och affärssidan.

Aftonbladet har gått ut med ett erbjudande om avgångsvederlag till samtliga anställda: Tre månadslöner plus uppsägningstiden enligt kollektivavtalet.

Besparingarna är ett led ett omställningsarbete som ska leda till mer fokusering på nätet som ska göra tidningen mindre beroende av printintäkter.

Annons Annons

”Som jag tidigare sagt ska Aftonbladet spara 40 miljoner kronor under nästa år för att kompensera de minskade printintäkterna. Den kostnadsbesparingen genomför vi parallellt med omställningen av organisationen. Jag vill framhålla att förändringarna inte är förhandlade med fackklubbarna än, förhandlingarna har precis inletts,” säger Jan Helin, Aftonbladets chefredaktör i ett pressmeddelande.

Fler avsnitt
Fler videos