90 tjänster bort
från Mittmedia

10 mars, 2016

Nedskärningarna på Mittmedia Mittmedia ska spara 133 miljoner. Sammanlagt 90 tjänster kommer att försvinna på redaktionerna.

Na.se rapporterar nu att det var på ett styrelsemöte i onsdags som Mittmedia tog beslutet att spara 133 miljoner under 2017 och 2018. Sammanlagt 90 tjänster kommer att försvinna på koncernens 28 tidningar. Enbart Nerikes Allehanda ska minska sin redaktion med 18 tjänster. I dag är man 68 anställda och när neddragningen är genomförd ska man vara 50 kvar.

”Det här är företagsledningens utgångspunkt. Nu väntar lokala förhandlingar och det är omöjligt att säga hur många det blir som lämnar oss”, säger Nerikes Allehandas chefredaktör Katrin Säfström till na.se,

Redigeringen på NA kommer att flyttas till Sundsvall. Den övergången kommer att ske i höst. Alla som arbetar på redaktionen kommer att bli så kallad multijournalister och det kommer inte att finns speciella fotograftjänster.

Måns Uggla är fackordförande i den lokala journalistklubben.

”Många medlemmar är väldigt oroliga, dels för sina jobb naturligtvis, men också för tidningen, Nerikes Allehanda. Det finns en stor lojalitet mot tidningen och läsarna inte minst”, säger han.

Taggar: Mittmedia, sparpaket
Nedskärningarna på Mittmedia

Årets groda 2021

Alla gör fel ibland. Men en del fel är roligare än andra. Nu kan du rösta på vilken som var 2021 års roligaste groda. Sista dag för att rösta är den 14 februari. Rösta här.

Senaste numret

Prenumerera

Nyhetsbrev

Prenumerera på nyhetsbrevet
Ansvarig utgivare: Helena Giertta. Allt material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt. Citera gärna, men ange källan. Information om cookies