Gå direkt till textinnehållet

20 redaktionella tjänster bort från Nyhetsbolaget

Nyhetsbolaget ska banta 20 redaktionella tjänster till årsskiftet. Förhandlingar mellan ledningen och journalistklubben är redan igång. (RÄTTAD)

Enligt ett förslag från ledningen ska Nyhetsbolaget, som bland annat producerar TV4s nyheter, minska sin redaktionella personal med upp till 20 tjänster. Enligt journalistklubben är det ett brett förslag som löper över flera olika programredaktioner.

– Vi har haft några första sittningar med ledningen men det är ett brett förslag och tidigt skede, det är mycket att ta ställning till, vi kan inte gå ut med så mycket detaljer än, säger Markus Anderdahl, vice ordförande i journalistklubben till Journalisten.

Markus Anderdahl är tydlig med att klubben inte tror det går att banta så hårt på de olika redaktionerna utan att kvalitén blir lidande.

– Nej, det är en av våra huvudfrågor vi gärna vill ha svar på. De har en plan och ledningen tror det är möjligt att göra, men vi tror inte att man kan ta bort så många utan att det märks. TV4 är vår kund och vill ha en hög kvalité på både nyheter och samhällsprogram och då tror inte vi det här är rätt väg att gå, fortsätter Markus Anderdahl.

När fortsätter förhandlingarna?
– Nu på fredag och sen fortsätter vi ett par veckor till. Vi har fyra tillfällen inbokade de närmaste två veckorna, säger Anderdahl.

Enligt förslaget ska den nya organisationen vara klar till årsskiftet.

Journalisten söker Nyhetsbolagets VD Åsa Tillberg.

Fler videos
Fler avsnitt