Frilans Riks styrelse: ”Vi arbetar på medlemmarnas uppdrag”

4 maj, 2021

Det här är en argumenterande text med syfte att påverka. Åsikterna i artikeln är skribentens egna.

DEBATT Under Frilans Riks årsmöte riktades ingen kritik mot verksamheten eller hur styrelsen skött ekonomin, skriver Frilans Riks styrelse i ett debattinlägg med anledning av Journalistens granskning av organisationen.

Frilans Riks styrelse gläder sig åt att Journalisten uppmärksammar vårt frilansfackliga arbete. Inför publiceringen har vi läst och getts möjlighet att bemöta artikeln.

I den riktas svidande kritik mot vårt sätt att arbeta. Inte minst påstås vi vara oprofessionella och splittrande när vi försöker uppnå bättre frilansvillkor, arvoden och upphovsrätt. Vi kan bara konstatera att vi i vårt arbete följer Frilansstrategin för bättre frilansvillkor som förbundsstyrelsen fattat beslut om.

Den 29 mars hade vi vårt årsmöte (digitalt). Det var ovanligt välbesökt av medlemmar och ombud. Frilans Riks verksamhet det senaste året har varit omfattande och redovisas fylligt och transparent i verksamhetsberättelsen (som förbundets ordförande berömde och som kan läsas här: http://www.frilansriks.se/wp-content/uploads/2021/03/2021-Frilans-Riks-samtliga-arsmoteshandlingar-SKARM-1.pdf).

Vid mötet riktades ingen kritik mot vare sig verksamheten eller vårt sätt att sköta ekonomin. Styrelsen återvaldes.

Frilans Riks arbetar på våra medlemmars uppdrag och i en förtroendebransch. Vi hoppas att den som har kritik att framföra hör av sig så att vi kan ha en dialog och arbeta framåt tillsammans.

   Frilans Riks styrelse

 

Läs mer: Journalistens chefredaktör Helena Giertta svarar i ledaren: ”Jobbigt att bli granskad”

Läs mer: Journalistens granskning av Journalistförbundets frilansfackliga verksamhet: – Går pengarna till rätt saker? – Jag vet faktiskt inte.

Läs mer: Styrelsen i Mälardalens frilansklubb: ”Kritiken inte konstruktiv”

Kommentarer

Det finns 0 kommentarer på sidan.


Kommentera
Kommentarer på Journalisten är till för yrkesdebatt och är förhandsmodererade. Det innebär att de inte kommer att publiceras direkt. Kommentarer som innehåller hat, hot eller personpåhopp kommer inte att publiceras. Journalistens ansvariga utgivare ansvarar även för kommentarsfältet.

Senaste numret

Prenumerera

Nyhetsbrev

Prenumerera på nyhetsbrevet
Ansvarig utgivare: Helena Giertta. Allt material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt. Citera gärna, men ange källan. Information om cookies