Gå direkt till textinnehållet

MittMedia köper hela Promedia

MittMedia köper hela Promedia av Eskilstuna-Kuriren. Affären blev klar i dag, tisdag. (RÄTTAD och UPPDATERAD)

Mittmedia och Eskilstuna-Kuriren övertog ägandet av Promedia våren 2015. MittMedia blev huvudägare med cirka 55,5 procent av aktierna och EK-koncernen fick cirka 44,5 procent av aktierna. 

I dag, tisdag, godkändes affären av de båda bolagsstyrelserna där MittMedia köper EK-koncernens del av Promedia. Det innebär att MittMedia och Promedia nu slås ihop till ett bolag. Den nya mediejätten kommer bland annat att kontrollera 28 dagstidningar, distributionsrörelse, fem tryckerier och ett antal gratistidningar. EK-koncernen äger fortfarande en minoritetspost i MittMedia på 8,5 procent.

”Vi noterar att MittMedia och Promedia kompletterar varandra såväl kompetensmässigt som marknadsmässigt och det finns alla förutsättningar för en lyckad sammanslagning”, säger Lars-Olov Thim, ordförande i Eskilstuna-Kuriren, i ett pressmeddelande.

Annons Annons

I affären ingår också att MittMedia förvärvar samtliga av EK-koncernens aktier i digitalbyrån Adeprimo.

”Vi måste jobba vidare med att effektivisera tidningsverksamheterna och samtidigt fortsätta den digitala transformationen. Nya MittMedia har goda förutsättningar att lyckas med det, men vi har mycket hårt jobb framför oss”, säger Thomas Peterssohn, VD i MittMedia AB, i pressmeddelandet. 

Fler avsnitt
Fler videos