Gå direkt till textinnehållet

Hundselfies engagerar hos P4 Jämtland

Redaktionen på P4 Jämtland tar just nu till ett lite annorlunda grepp för att engagera. I sin serie ”Jag och min hund” får publiken skicka in sina bästa hund-selfies där det går ut på att vara så lik sin hund som möjligt.

Man brukar ju säga "sådan husse sådan hund” och det har verkligen redaktionen på P4 Jämtland tagit fasta på. I serien ”Jag och min hund” får användarna alltså skicka in sina bästa hund-selfies där husse/matte ska visa hur lik sin hund man kan vara. Tävlingen har varit igång sedan i går och redan har ett 30-tal selfies kommit in. 

Idén fick Lotta Löfgren, digital redaktör på P4 Jämtland, efter att hon sett samma sak i den norska tidningen Adressavisen. 

– Då tänkte jag det här måste vi göra. Vi har även tidigare gjort olika saker med djur som funkat väldigt bra hos vår publik. Folk älskar sina djur och det här är ett sätt att göra något trevligt och bra tillsammans med dem kring det, säger hon. 

Annons Annons

Vad vinner man?

– Jag vet faktiskt inte vad våra programledare tänkt ut men det kan vara ett sådant pris som att vi filmar husse eller matte med sin hund, eller så kan det bli lite hundgodis eller en hundtårta. Vi får se vad de kommer upp med, säger Lotta Löfgren. 

Min bild av Jämtland är att många har hund där. Framför allt kanske jakthundar? 

– Jo, det är nog rätt så många, men det är inte så många med jakthund som skickat in än. Mest ser vi sällskapshundar. Det vi också märker är att det är mycket fler kvinnor än män som hittills skickat in sina bilder. 

Tävlingen avslutas den 13 maj. För att tävla skickar du in din selfie till p4jamtland@sverigesradio.se eller tagga bilden #p4jämtland på Instagram. 

Se alla hund-selfies här

Fler avsnitt
Fler videos