Gå direkt till textinnehållet

Webbrekord för VK och VF

Nyheterna om den misstänkte Hagamannen lockade i går rekordmånga besökare till Västerbottens-Kurirens hemsida – drygt 97 800.

Nyheterna om den misstänkte Hagamannen lockade i går rekordmånga besökare till Västerbottens-Kurirens hemsida – drygt 97 800.

– Det här är en stor sak för vår läsekrets och det finns ett sug efter senaste nytt. säger Torbjörn Bergmark, chefredaktör på Västerbottens-Kuriren.

Onsdagens rekord på 76 600 är därmed slaget med 21 200 besökare.

Även Västerbottens Folkblad når webbrekord de här dagarna. Tidningen hade drygt 16 400 besökare i onsdags och drygt 15 000 i går torsdag.

Förutom nyheter skriver VKs läsare egna kommentarer till nyhetsflödet om den nu häktade, misstänkte Hagamannen. Det är så pass många som hör av sig att en journalist jobbar heltid med att lägga ut kommentarer. En hel del läsarreaktioner anser tidningen inte är lämpliga att publicera.

– Folk vill lufta sina strupar och det kommer in väldigt mycket. Men procentuellt sett bara lägger vi ut bara en tredjedel, säger Bo Wallin, webbredaktör på VK.

Till Västerbottens Folkblad ringer läsare och tackar för att tidningen inte publicerar namn och bild på den misstänkte Hagamannen.

– Vi får ryggdunkar, bildligt talat, och läsarna talar om mannens barn och familj, säger Roland Edlund, VFs ansvarige utgivare. I dag är det rätt beslut att inte namn- och bildpublicera men allt kan ändras. Även ett beslut.

Torbjörn Bergmark säger att han som VKs ansvarige utgivare inte funderat på att ändra tidningens inställning till bild- och namnpublicering.

– Vi har fått en del kritik för att vi inte publicerat mer. Det är komplicerat men vi sneglar inte på Expressen.

ma@journalisten.se

Fler avsnitt
Fler videos