Vladislav Savic är död

14 oktober, 2021

Mångårige Ekot-reportern Vladislav Savic har gått bort efter en tids sjukdom.

SR Ekot nåddes av nyheten i helgen, berättar utrikeschefen Ginna Lindberg:

– Vi är många tidigare kolleger som minns Vladi med stor värme.

Vladislav Savic arbetade under många år på Sveriges Radio, bland annat på Ekot där han mellan 1983 och 2011 var inrikesreporter, utrikesreporter och senare korrespondent. Han var bland annat korrespondent i Moskva och Helsingfors och var även stationerad i Aten.

Vladislav Savic hade också under sin karriär flera internationella uppdrag, bland annat för FN i Tajikistan och för EU på Balkan. Under senare år arbetade han som författare och föreläsare.

Senast i våras rapporterade han i Journalisten om den allt svårare pressfrihetssituationen och konspirationsteoriernas utbredning i Serbien och övriga Balkan: ”Folk vågar inte längre säga vad de tycker”.

Vladislav Savic blev 64 år.

Kommentarer

Det finns 0 kommentarer på sidan.


Kommentera
Kommentarer på Journalisten är till för yrkesdebatt och är förhandsmodererade. Det innebär att de inte kommer att publiceras direkt. Kommentarer som innehåller hat, hot eller personpåhopp kommer inte att publiceras. Journalistens ansvariga utgivare ansvarar även för kommentarsfältet.

Senaste numret

Prenumerera

Nyhetsbrev

Prenumerera på nyhetsbrevet
Ansvarig utgivare: Helena Giertta. Allt material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt. Citera gärna, men ange källan. Information om cookies