Gå direkt till textinnehållet

VK och Norran går in i utvecklingsbolaget Mktmedia

Västerbottens-Kuriren och Norran köper 5 procent av Stampens andel i utvecklingsbolaget Mktmedia.

Norran och VK kommer att gå in i den gemensamma affärsutvecklingsprocess som Mktmedia byggt upp för de 32 mediehusen i ägargruppen, berättar Mktmedia i ett pressmeddelande.

Mktmedia ägs nu av Stampen (68 procent), Mittmedia (18 procent), EK-koncernen (5 procent), Nya Lidköpings Tidning (5 procent), VK och Norran (5 procent).

Under det kommande året kommer VK och Norran att undersöka förutsättningar för att samarbeta inom gemensamma plattformar för webb och mobil.

"Vi är redan igång och undersöker samarbeten på mobilplattformen och vår annonsplattform Adbid", säger Bosse Svensson, VD för Mktmedia, i pressmeddelandet.

Sture Bergman, VD för Västerbottens-Kuriren sägar att "vi måste inse att konkurrensytorna ligger mot krafter utanför vår bransch och inte inom branschen" och Anders Westermark, VD för Norra västerbotten ser "ett stort plus i att vi mediehus i Västerbotten tar det här steget samtidigt".

Norrans chefredaktör Anette Novak säger till Norran.se att tidningen ska behålla sin frihet. "Vi kommer att fortsätta bestämma över vårt eget öde, men får styrkan att samarbeta med några av branschens skarpaste hjärnor."

Fler avsnitt
Fler videos