Gå direkt till textinnehållet

”Vi kan kraftsamla våra resurser”

”Tidningarna i Västernorrland kommer inte att bli mer lika för att de har samma chefredaktör”. Det säger Anders Ingvarsson som nyligen tog över som chefredaktör och ansvarig utgivare för Tidningen Ångermanland, Örnsköldsviks Allehanda, Allehanda.se samt Sundsvalls Tidning och ST.nu.

I en krönika i Allehanda.se skriver Anders Ingvarsson att tidningarna i Västernorrland inte kommer att bli mera lika varandra för att de har en gemensam ansvarig utgivare.

”Men samtidigt så ger detta oss en rad nya möjligheter att kraftsamla våra resurser när vi vill och tror det gynnar er läsare. Så ser vi möjlighet att ge dig som läser detta ännu bättre och mer genomarbetad journalistik så ska vi givetvis samarbeta mer – annars inte. I grunden är lokal nyhetsförmedling och samtidsskildring det viktigaste vi gör och det ni läsare söker er till oss för att få”, skriver Anders Ingvarsson.

Han skriver vidare att lokaljournalistik aldrig har varit viktigare än nu, i den tid då i stort sett vem som helst kan publicera nästan vad som helst.

”Då står vi etablerade medier där som garant för att den oberoende nyhetsförmedlingen ska finnas”.

Fler avsnitt
Fler videos