Gå direkt till textinnehållet

Vardagsmötet: Jenny Sanner Roosqvist

Jenny Sanner Roosqvist, programledare och producent på P4 Radio Gävleborg, som har utsetts till Sveriges Radios Nordenkorrespondent.

Var kommer du att vara stationerad?
– Helsingfors, som passar en barnfamilj. Jag har en man och två barn som kommer att följa med. I tjänsten ingår inte enbart att bevaka Norden utan även Baltikum. Trots att länderna ligger så nära är det väldigt lite vi vet om varandras kulturer. Det kommer att finnas stort utrymme för att göra intressanta reportage.
Har du tänkt på något speciellt att göra?
– Det ska bli spännande att följa utvecklingen i Baltikum och Island efter den ekonomiska krisen och vulkanutbrottet vid Eyjafjallajökull. Dessutom ska det bli intressant att rapportera från Färöarna som många kanske inte tänker på ingår i Norden. Val är viktiga att bevaka, men det pågår även ett liv i dessa länder mellan valen, ett vardagsliv som är värt att skildra.
Har du erfarenhet av att jobba som korrespondent?
– Sommaren 2007 vikarierade jag i New York och 2008 i Sydafrika, så sättet att jobba på är inte främmande för mig. Man har mycket frihet, men en frihet under ansvar. Det är mycket jobb under konstiga tider.
När åker du till Helsingfors?
– Vid årsskiftet. Jag har skrivit på ett kontrakt på 2,5 år, med möjlighet att förlänga ett år.

Fler avsnitt
Fler videos