”Var finns omdömet och proportionerna, DN?”

20 oktober, 2023

DEBATT Var finns omdömet och proportionerna när DN publicerar tre artiklar på en vecka om att DN-journalisten Harald Bergius släpper en bok om Rom? Det frågar sig Thomas Petersson, fil dr i journalistik, i en debattartikel.

”De flesta av Sveriges författare kan bara drömma om en plats i rampljuset, men fortfarande inbillar sig många läsare av stor kultursida att det handlar om ett systematiskt, balanserat och väl avvägt urval.” skriver Thomas Petersson.

DNs kulturchef Björn Wiman skriver i en replik att det inte är något konstigt med att en tidning ägnar uppmärksamhet åt sina egna skribenter. ”Längre eller kortare intervjuer, bearbetade bokutdrag och recensioner av egna medarbetares böcker är och har alltid varit en naturlig del av en tidnings verksamhet.”

Björn Wiman skriver också att DN Kultur de närmaste veckorna kommer att publicera ytterligare texter om medarbetares böcker – Per Svenssons biografi över Anders Zorn och Sanna Torén Björlings bok om aborträtten i Polen.

Läs hela debattartikeln här.

Kommentarer

Det finns 0 kommentarer på sidan.


Kommentera
Kommentarer på Journalisten är till för yrkesdebatt och är förhandsmodererade. Det innebär att de inte kommer att publiceras direkt. Kommentarer som innehåller hat, hot eller personpåhopp kommer inte att publiceras. Journalistens ansvariga utgivare ansvarar även för kommentarsfältet.
DEBATT

Senaste numret

Prenumerera

Nyhetsbrev

Prenumerera på nyhetsbrevet
Ansvarig utgivare: Axel Andén. Allt material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt. Citera gärna, men ange källan. Information om cookies