Gå direkt till textinnehållet

Utredning mot Expressen-reporter läggs ned

Det går inte att bevisa att Expressens Daniel Olsson haft uppsåt att begå olaga intrång efter en presskonferens med ett kommunalt bolag. Därför avskrivs anmälan mot honom.

Som Journalisten tidigare berättat har Expressen reporter Daniel Olsson anmälts för olaga intrång. Det efter att han granskat det kommunalt helägda bolaget Älvstranden Utveckling i Göteborg. Under en pressträff förvägrades Expressens team att intervjua vd för bolaget, och därefter menade kommunen att Daniel Olsson tagit sig innanför skalskyddet i sin jakt på vd. Något som bestämt avfärdades av Daniel Olsson själv.

– Vi har inte gjort något fel. Vi har varit på plats för att göra vårt jobb och vi har inte trängt oss in. Det stämmer inte, punkt slut, sa han tidigare i år till Journalisten.

Nu har han alltså fått rätt. Åklagaren har valt att lägga ned utredningen, då det inte gått att bevisa att han ”haft sådant uppsåt som krävs för att förfarandet ska vara brottsligt”, skriver Expressen. 

Annons Annons

– Det är svårt att se hur man kan göra sig skyldig till olaga intrång när man blir kallad till en presskonferens. Samtidigt känns det ju provocerande att Älvstranden polisanmäler den som granskar, men inte den i det egna bolaget som tar emot mutor, säger Daniel Olsson till den egna tidningen. 
 

Fler avsnitt
Fler videos