Gå direkt till textinnehållet

Uppror på EFN efter påtryckningar

Redaktionschefen och ansvarig utgivare Anders Lundborg på EFN, tidigare Handelsbanken TV, avsäger sig allt ansvar i protest mot påtryckningar rörande en reporters anställning. UPPDATERAD.

Det råder kaos på redaktionen på EFN Ekonomikanalen. På ett personalmöte på morgonen informerade redaktionschefen och ansvarig utgivare Anders Lundborg att han inte längre tar ansvar för innehållet och avsäger sig uppdraget som utgivare.

– Det är total upprorsstämning, säger en medarbetare till Journalisten.

Bakgrunden som presenterats på mötet är enligt uppgiftslämnare till Journalisten att styrelseordförande försökt pressa Anders Lundborg att säga upp en reporter, något som denne vägrat göra. Journalisten har från flera personer fått bekräftat att orsaken är en konflikt mellan ansvarig utgivare och styrelseordförande.

Annons Annons

– Det stämmer att jag har frånsagt mig ansvaret men jag vill inte gå in på varför, säger Anders Lundborg till Journalisten.

– Jag vill gärna tillägga att vi alltid har varit journalistiskt oberoende på EFN, säger Anders Lundborg.

EFNs operativa chef Lisa Rennerstedt säger till Journalisten att det handlar om en förlängning av ett kontrakt med en reporter som hon som motsatte sig. 

Fler avsnitt
Fler videos