Lärarförbundets hus FOTO: Tor Johnsson

Upprop för att rädda Lärarförbundets tidningar

30 januari, 2018

Krisen på Lärarförbundets tidningar Ett upprop har startats för att rädda det redaktionella oberoendet på Lärarförbundets tidningar.

Kritikstormen mot Lärarförbundets planer att inskränka oberoendet på Lärarförbundets tidningsredaktioner växer. Nu har en namninsamling startat, som i skrivande stund fått drygt 250 underskrifter.

Uppropet ”Rädda Lärarförbundets tidningar” har tre initiativtagare som alla är medlemmar i Lärarförbundet. De uppmanar Lärarförbundet att slå vakt om det redaktionella oberoendet genom att dra tillbaka omorganiseringsförslaget som skulle innebära att redaktionen och kommunikationsavdelningen flyttar ihop och samordnas under en gemensam ledning.

Så här skriver de tre lärarna i anslutning till uppropet:

”Skolan ska lägga grunden till barnens förståelse av vad demokrati är. Därför är det djupt olyckligt att Lärarförbundets styrelse vill avskaffa den redaktionella självständigheten på förbundets tidningar.

Tryckfrihet bygger på att den ansvarige utgivaren försvarar innehållet mot påtryckningar från olika grupper. Vi medlemmar måste lita på att tidningarna även granskar de egna organen och att källskyddet fungerar.”

Kommentarer

Det finns 1 kommentar på sidan.

Inlagt av Annica Carlson ... tis, 2018-01-30 19:53
Bra initiativ! Det här är vad jag kallar medlemsdemokrati. Hoppas på många, många underskrifter.
Krisen på Lärarförbundets tidningar

Senaste numret

Prenumerera

Nyhetsbrev

Prenumerera på nyhetsbrevet
Ansvarig utgivare: Helena Giertta. Allt material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt. Citera gärna, men ange källan. Information om cookies