Gå direkt till textinnehållet

TV4s VD svarar på brevet till styrelsen

Casten Almqvist, VD för TV4-Gruppen, svarar på det öppna brev som Nätverket för lokal-tv skickat till TV4s styrelse.

På onsdagsmorgonen publicerades ett öppet brev från Nätverket för lokal-tv till TV4-gruppens styrelse på Journalisten.se. I brevet riktades hård kritik mot TV4s beslut att lägga ned alla lokala redaktioner. I en intervju i Journalisten sade nätverkets grundare Jan Axelsson bland annat så här:

"Har man en ledning som vet priset på allt men värdet på inget kommer det att gå skogen. De har fel i sin analys, och detta kommer att straffa TV4 i slutändan."

Nu har TV4s VD Casten Almqvist svarat på brevet på TV4gruppen.se. Casten Almqvist anser att det i debatten funnits två missförstånd, bland annat att lokal-tv skulle vara en ”vinstmaskin”. Han anser att kopplingen mellan lokala nyheter och lokala annonspengar är väldigt begränsad.

Annons Annons

Den andra missuppfattningen är enligt Almqvist att TV4 skulle vara särskilt gynnade av det politiska systemet, utan att vad de bett om och fått gehör för att få verka under samma villkor som konkurrenterna TV3 och Kanal5.

Almqvist menar att TV4 varit för långsamma ut startblocken när det gäller den digitala miljön och att detta har lett fram till beslutet.

”Men nu måste vi utgå från läget vi befinner oss i, med vikande tv-tittande, oklara regulatoriska förutsättningar och än så länge begränsade intäkter från våra digitala satsningar. Det är bakgrunden till det förslag till beslut som nu föreligger styrelsen, och trots att det är oerhört tungt och har väckt mycket reaktioner omkring oss, så tror jag att det är rätt väg för TV4-Gruppen att gå framåt”, skriver Casten Almqvist i sitt svar.

I dag onsdag klockan 15:30 inleds styrelsemötet i TV4-gruppen där frågan om lokal-TV ska tas upp.

 

Fler avsnitt
Fler videos