TV4 visade våld utan varning

9 oktober, 2018

GRN-beslut Filmerna Gangs of New York och Hashtag mord är så våldsamma att TV4 borde ha vidtagit åtgärder för att skydda publiken, anser Granskningsnämnden för radio och tv.

Myndigheten för press, radio och tv har på eget initiativ anmält fyra sändningar på TV4, TV4 Fakta och TV12 till Granskningsnämnden, som är en del av myndigheten. Sändningarna omfattade två långfilmer, en dokumentärserie och en realityserie som sändes under slutet av oktober och början av november förra året. Två av sändningarna fälls nu av Granskningsnämnden, eftersom de inneburit brott mot bestämmelsen om televisionens särskilda genomslagskraft:

Gangs of New York, där TV4 undlät att varna tittarna för det våldsamma innehållet, samt Hashtag mord, där sändningen borde ha legat efter klockan 21 på kvällen. Filmen sändes klockan 20 på kvällen.

Kommentarer

Det finns 0 kommentarer på sidan.


Kommentera
Kommentarer på Journalisten är till för yrkesdebatt och är förhandsmodererade. Det innebär att de inte kommer att publiceras direkt. Kommentarer som innehåller hat, hot eller personpåhopp kommer inte att publiceras. Journalistens ansvariga utgivare ansvarar även för kommentarsfältet.
GRN-beslut

Senaste numret

Prenumerera

Nyhetsbrev

Prenumerera på nyhetsbrevet

Säg upp din prenumeration här

Ansvarig utgivare: Helena Giertta. Allt material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt. Citera gärna, men ange källan. Information om cookies