FOTO: Tor Johnsson

TS: ”Print minskar, digitalt ökar”

15 mars, 2021

I morgon släpps TS-siffrorna för 2020. Kvällstidningarna och storstadspressen slutade redovisa upplaga för flera år sedan, tidskriftsjättarna har också lämnat. Hur starkt står TS-systemet idag?

– Det står stabilt för nyhetstidningar och inte minst lokalpressen. Lokalpressen är i behov av TS-siffror ner till kommunnivå, som ett komplement till räckviddssiffror, för att nå annonsörer, säger Lars Björkman, affärsområdeschef på Kantar Sifo som 2019 fusionerades med TS Mediefakta. 

– Många tror att vi bara redovisar printupplagor, men så är det inte. I våra mätningar går det tydligt att se hur tapp i print till stor del hämtas upp av den digitala upplagan.

Kommer vi att se en coronaeffekt i årets siffror?
– Jag tror att printupplagan fortsätter minska något, men att de digitala läsarintäkterna och den digitala upplagan fortsätter öka. 

TS genomför också mätningar på uppdrag av Mediestödsnämnden, som underlag för presstödsbeslut.
– Med de nya mediestöden har vi ett hektiskt år bakom oss, säger Lars Björkman.

Kommentarer

Det finns 0 kommentarer på sidan.


Kommentera
Kommentarer på Journalisten är till för yrkesdebatt och är förhandsmodererade. Det innebär att de inte kommer att publiceras direkt. Kommentarer som innehåller hat, hot eller personpåhopp kommer inte att publiceras. Journalistens ansvariga utgivare ansvarar även för kommentarsfältet.

Senaste numret

Prenumerera

Nyhetsbrev

Prenumerera på nyhetsbrevet
Ansvarig utgivare: Helena Giertta. Allt material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt. Citera gärna, men ange källan. Information om cookies