Toppchef på EBM anmäld för efterforskning av källa

14 september, 2021

En av Ekobrottsmyndighetens högsta chefer har anmälts till Statens ansvarsnämnd för att ha agerat i strid med efterforskningsförbudet, rörande läckor till Dagens Industri.

En anställd vid Ekobrottsmyndigheten ska i juli i år haft ett samtal via Skype med en hög chef på myndigheten. Chefen sitter i ledningsgruppen och är direkt underställd generaldirektör Monica Rodrigo, rapporterar Nyhetsbyrån Siren.

Under samtalet ska chefen ha ”fiskat” efter om den anställde hade läckt uppgifter om Ekobrottsmyndighetens ekonomi till Dagens Industri.

Enligt anmälan ska den anställde ha upplevt situationen som ”mycket obehaglig”.

Myndighetens biträdande rättschef Birgitta Resenius anmälde direkt ärendet till Personalansvarsnämnden, som i sin tur har överlämnat frågan till Statens ansvarsnämnd.

Kommentarer

Det finns 0 kommentarer på sidan.


Kommentera
Kommentarer på Journalisten är till för yrkesdebatt och är förhandsmodererade. Det innebär att de inte kommer att publiceras direkt. Kommentarer som innehåller hat, hot eller personpåhopp kommer inte att publiceras. Journalistens ansvariga utgivare ansvarar även för kommentarsfältet.

Senaste numret

Prenumerera

Nyhetsbrev

Prenumerera på nyhetsbrevet
Ansvarig utgivare: Helena Giertta. Allt material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt. Citera gärna, men ange källan. Information om cookies