Tio journalister lämnar Bohusläningen med vederlag

11 januari, 2013

Tio redaktionella medarbetare har beviljats avgångsvederlag på Bohusläningen och 7,5 tjänster försvinner när tidningen genomför de sparkrav som ägaren Mediabolaget Västkusten beslutat om.

Angelica Dimakis, representant för journalistklubben  på Bohusläningen, säger till den egna tidningen att man från klubbens sida är förvånad över att antalet personer som beviljats avgångsvederlag är större än vad sparkravet krävde.

”Vår utmaning nu är att det i praktiken försvinner så få tjänster som möjligt, att tjänster kan återbesättas så att vi kan fortsätta att göra en bra tidning trots att vi blir färre.”

Chefredaktören Ingallil Sundhage säger till Bohusläningen att man inte kommer att dra ner på nyhetsarbetet, utan kanske mer välja bort sådant som inte har stort nyhetsvärde.

Bohusläningen ingår i tidningskoncernen Mediabolaget Västkusten, som ska spara 30 miljoner kronor.

 

Kommentarer

Det finns 0 kommentarer på sidan.


Kommentera
Kommentarer på Journalisten är till för yrkesdebatt och är förhandsmodererade. Det innebär att de inte kommer att publiceras direkt. Kommentarer som innehåller hat, hot eller personpåhopp kommer inte att publiceras. Journalistens ansvariga utgivare ansvarar även för kommentarsfältet.

Senaste numret

Prenumerera

Nyhetsbrev

Prenumerera på nyhetsbrevet

Säg upp din prenumeration här

Grävfonden

Ansvarig utgivare: Helena Giertta. Allt material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt. Citera gärna, men ange källan. Information om cookies