Gå direkt till textinnehållet

Tidskriftsgiganten Condé Nast till ground zero

Tidskriftsförlaget Condé Nast, med titlar som Vanity Fair och Vogue, siktar på att flytta till ground zero, platsen där World Trade Center-skraporna tidigare stod.

Förra gången det legendariska Condé Nast-förlaget flyttade var det när de 1996 med sin ankomst förgyllde de tidigare ruffiga området runt Times Square i New York. Det blev vägledande för andra medieföretag.

I går tisdag, skrev förlaget på en avsiktsförklaring med kommunen om att flytta huvudkontoret till de nybyggda kvarteren runt ground zero på södra Manhattan, skriver New York Times. Condé Nast har 18 tidskrifter, som idag sitter i sex olika byggnader i staden. Dessa ska samlas i samma lokal.

Professorn i stadsplanering Mitchell Moss, på New York University, säger till tidningen att avtalet kan vara en vändpunkt för kvarteren, vars framtid varit oviss. Med investeringsbanken Goldmann Sachs mitt emot kan området förlänas både glamour och finansiella muskler. Byggnaden i vilket förlaget kan tänka sig husera, Freedom Tower, kommer att ha en av stadens största lokalytor för uthyrning.

Annons Annons

Condé Nast har tidigare i sommar aviserat att de kommer att ändra affärsmodell. Från att förlita sig på annonsering, för att därmed kunna sälja tidningarna billigt, vill man nu låta läsarna betala mer för tidningarna, vilket enligt förlaget ger en stabilare, mindre riskfylld affärsmodell.

Fler avsnitt
Fler videos