Tidskriftsgalan blir digital

7 september, 2021

Tidskriftsgalan den 10 november blir digital även i år.

– Det viktigaste är att kunna genomföra arrangemanget professionellt. Då kan vi inte vänta längre innan vi bestämmer oss, säger Kerstin Neld, VD för Sveriges Tidskrifter.

Förra året deltog drygt 450 personer när Tidskriftsgalan och utdelningen av Tidskriftspriset för första gången hölls helt digitalt. Före pandemin brukade galan under dagtid locka drygt 300 deltagare och prisutdelningen på kvällen 500.

– Men i fjol sprängde vi in prisutdelningen som en del av konferensen.

I år blev alltså beslutet att göra likadant som 2020. Det är osäkerheten om hur pandemin ska utvecklas som ligger bakom det beslutet, inte en önskan om att det digitala ska vara för evigt.

– Vi hoppas kunna köra den IRL 2022. Jag tror att folk vill träffas, säger Kerstin Neld.

Däremot kommer de digitala vanor som pandemin orsakat att få effekt för framtiden när det gäller andra engagemang. De digitala frukostmöten som hålls en gång i månaden, blir digitala även 2022.

– Det har visat sig vara ett utmärkt sätt att nå ut i hela landet.

Även kurser för ansvariga utgivare hålls digitalt nästa år.

De fem personer som arbetar på Sveriges Tidskrifter har i huvudsak arbetat hemma under pandemin. Det kommer de delvis att kunna fortsätta med.

– Vi planerar att ha en hybridlösning som så många andra, säger Kerstin Neld.

BÖRGE NILSSON
redaktionen@journalisten.se

Kommentarer

Det finns 0 kommentarer på sidan.


Kommentera
Kommentarer på Journalisten är till för yrkesdebatt och är förhandsmodererade. Det innebär att de inte kommer att publiceras direkt. Kommentarer som innehåller hat, hot eller personpåhopp kommer inte att publiceras. Journalistens ansvariga utgivare ansvarar även för kommentarsfältet.

Senaste numret

Prenumerera

Nyhetsbrev

Prenumerera på nyhetsbrevet
Ansvarig utgivare: Helena Giertta. Allt material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt. Citera gärna, men ange källan. Information om cookies