Per T Ohlsson är död

28 oktober, 2021

FOTO: Ove Jonsson Sydsvenskanprofilen och författaren Per T Ohlsson har gått bort i cancer, 63 år gammal.

Per T Ohlsson föddes i Malmö 1958 och arbetade i många år för Sydsvenskan, bland annat som New York-korrespondent och politisk chefredaktör, på senare år som kolumnist.

Som författare har han bland annat skrivit Svensk politik och Albert Bonnier och hans tid.

Sydsvenskans chefredaktör Jonas Kanje säger till den egna tidningen att redaktionen är i sorg.

– Per T Ohlsson är en av de viktigaste profiler som någonsin skrivit i Sydsvenskan. För många är han Sydsvenskan personifierad. En otroligt skicklig skribent som ständigt lyckades hitta nya vinklar och analyser av samtidens viktigaste frågor, säger Jonas Kanje.

Per T Ohlsson lämnade sin sista text till söndagens Sydsvenskan, och avled igår onsdag.

Kommentarer

Det finns 1 kommentar på sidan.


Kommentera
Kommentarer på Journalisten är till för yrkesdebatt och är förhandsmodererade. Det innebär att de inte kommer att publiceras direkt. Kommentarer som innehåller hat, hot eller personpåhopp kommer inte att publiceras. Journalistens ansvariga utgivare ansvarar även för kommentarsfältet.
Inlagt av Gun-Inger Arvidsson tors, 2021-10-28 22:01
Det är med stor sorg jag tog emot detta meddelande även om han skrev i Sydsvenskan om sin svåra sjukdom. Jag hade ett hopp att det fanns hjälp för honom att få så han skulle få leva längre. Jag är honom så mycket tack skyldig för allt han lärt mig. Söndagstidningen blir sig inte lik i fortsättningen. Jag önskar han får sova gott och vila i frid.

Årets groda 2021

Alla gör fel ibland. Men en del fel är roligare än andra. Nu kan du rösta på vilken som var 2021 års roligaste groda. Sista dag för att rösta är den 14 februari. Rösta här.

Senaste numret

Prenumerera

Nyhetsbrev

Prenumerera på nyhetsbrevet
Ansvarig utgivare: Helena Giertta. Allt material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt. Citera gärna, men ange källan. Information om cookies