SVT startar fyra nya lokalredaktioner

21 oktober, 2021

Under 2022 öppnar Sveriges Television redaktioner i Märsta, Västervik, Åmål och Dorotea.

SVT fortsätter att öppna nya lokalredaktioner i vad vd Hanna Stjärna kallar ”en historisk satsning på lokal journalistik”.

I början av 2015 fanns SVT på 27 orter. Med de fyra nya orter som öppnar under 2022 kommer SVT sammanlagt att ha 48 redaktioner runt om i landet. Målet är minst 50 orter år 2023.

– SVT är hela Sveriges television och de nya redaktionerna ska bevaka det svenska samhället ur många olika perspektiv. Journalisterna i Märsta, Västervik, Åmål och Dorotea kommer att granska och fånga frågor som är riktigt viktiga för tittarna och också lyfta fram lokala frågor som kan vara intressanta för alla i Sverige. Att alla kan få en inblick i både vad som förenar och skiljer livet i storstäder, mellanstora och små kommuner har ett värde för både samhället och för varenda person, säger vd Hanna Stjärne i en kommentar.

Kommentarer

Det finns 0 kommentarer på sidan.


Kommentera
Kommentarer på Journalisten är till för yrkesdebatt och är förhandsmodererade. Det innebär att de inte kommer att publiceras direkt. Kommentarer som innehåller hat, hot eller personpåhopp kommer inte att publiceras. Journalistens ansvariga utgivare ansvarar även för kommentarsfältet.

Senaste numret

Prenumerera

Nyhetsbrev

Prenumerera på nyhetsbrevet
Ansvarig utgivare: Helena Giertta. Allt material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt. Citera gärna, men ange källan. Information om cookies