FOTO: Mattias Ahlm, SR

Susanna Andrén första kvinnliga VM-referent

12 juni, 2014

För första gången kommer en kvinna i Sverige att referera en fotbollsmatch under VM. Ikväll refererar Susanna Andrén (bilden) öppningsmatchen mellan Brasilien och Kroatien i Radiosporten.

Susanna Andrén har tidigare refererat herrlandskamper. Men det är första gången hon refererar en VM-match. Och det är första gången som en kvinna refererar en VM-match i Sverige.

– För oss på Radiosporten är det inget konstigt. Vi har flera kvinnliga referenter. Susanna Andrén är fantastiskt duktig och väldigt kunnig på fotboll. Hon är helt enkelt en bra referent, som råkar vara kvinna, säger Jakob Sillén, redaktionschef på Radiosporten.

Kommentarer

Det finns 0 kommentarer på sidan.


Kommentera
Kommentarer på Journalisten är till för yrkesdebatt och är förhandsmodererade. Det innebär att de inte kommer att publiceras direkt. Kommentarer som innehåller hat, hot eller personpåhopp kommer inte att publiceras. Journalistens ansvariga utgivare ansvarar även för kommentarsfältet.

Senaste numret

Prenumerera

Nyhetsbrev

Prenumerera på nyhetsbrevet
Ansvarig utgivare: Axel Andén. Allt material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt. Citera gärna, men ange källan. Information om cookies