Stora nedskärningar väntar i Storbritannien

14 augusti, 2020

Coronakrisen Pandemin drabbar de brittiska mediehusen hårt. Senast i raden att flagga för nedskärningar är koncernen DMGT, som bland annat äger Daily Mail och Mail On Sunday.

DMGT har tappat nästan 70 procent av sina printannonser under det senaste kvartalet. Samtidigt går de digitala intäkterna ner med nästan 20 procent. Nu väntar nedskärningar inom bolagen som kan bli så stora som upp till 100 tjänster, uppger The Guardian.

Så sent som förra veckan stod det klart att Evening Standard, som tar in 80 procent av sina intäkter från annonser, gör sig av med en tredjedel av arbetsstyrkan varav 69 tjänster på redaktionen.

I juli stod det klart att ägarna till titlar som Daily Mirror, Daily Express och Daily Star gör nedskärningar med 550 tjänster, eller 12 procent av arbetsstyrkan. De har förlorat nästan 30 procent av sina intäkter i Q2, skriver The Guardian.

Kommentarer

Det finns 0 kommentarer på sidan.


Kommentera
Kommentarer på Journalisten är till för yrkesdebatt och är förhandsmodererade. Det innebär att de inte kommer att publiceras direkt. Kommentarer som innehåller hat, hot eller personpåhopp kommer inte att publiceras. Journalistens ansvariga utgivare ansvarar även för kommentarsfältet.
Coronakrisen

Senaste numret

Prenumerera

Nyhetsbrev

Prenumerera på nyhetsbrevet

Säg upp din prenumeration här

Ansvarig utgivare: Helena Giertta. Allt material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt. Citera gärna, men ange källan. Information om cookies