Gå direkt till textinnehållet

SRs VD vill skynda på rättsprocess

Sveriges Radios VD Mats Svegfors vill skynda på rättsprocessen mot de personer i Sverigedemokraterna som misstänks för att ha attackerat och rånat en reporter på Kaliber, skriver Expressen.se. En rättegång bör äga rum innan valet i september, anser Svegfors.

Mats Svegfors säger till Expressen.se att det är "befängt att aktiva politiker som brukar våld mot Sveriges journalister är på väg att väljas in i Sveriges riksdag".

Reportern Caroline Stenman var utsänd av SRs Kaliberredaktion för att med dold kamera och mikrofon infiltrera Sverigedemokraternas ungdomsförbund som anordnat en konferens- och festresa med färja till Tallin när hon avslöjades som reporter av några personer i partitoppen och konfronterades av dem i en hytt. Där ska hon ha fått lämna ifrån sig sin videokamera och väska. (Läs mer här och här.)

De Sverigedemokrater som misstänks för överfallet har i tidigare intervjuer nekat till att de skulle ha rört reportern eller hennes handväska.

Annons Annons

Enligt Expressen.se är chanserna att det blir någon rättegång före valet inte så stora eftersom det är semestertider på City åklagarkammare i Stockholm.  

Fler avsnitt
Fler videos