SRs korre överfölls
av maskerade män

10 mars, 2016

Sveriges Radios Rysslandskorrespondent Maria Persson Löfgren överfölls, misshandlades och rånades av maskerade män under en reportageresa i den ryska delstaten Ingusjien på onsdagskvällen. Hon undkom med lindriga skador och är nu i säkerhet, uppger Sverigesradio.se.

Maria Persson Löfgren befann sig, tillsammans med tre andra journalister och människorättsaktivister från ryska Kommittén mot tortyr, i en minibuss när de attackerades av ett 30-tal maskerade män med påkar och knivar.

De släpades ut ur bussen och misshandlades och rånades. Männen tände sedan eld på minibussen, skriver Sverigesradio.se.

Ingen blev allvarligt skadad, men Maria Persson Löfgren fick bland annat ett skärsår i låret och har fått medicinsk vård.

"Jag är oerhört tacksam och lättad just nu över att det har gått bra nu, men jag är också rasande över situationen att journalister i arbete, ute på fältet, attackeras medan de utför sitt jobb", säger Ekots utrikeschef Ginna Lindberg till Sverigesradio.se.

Journalisten-podden

Senaste numret

Prenumerera

Nyhetsbrev

Prenumerera på nyhetsbrevet

Säg upp din prenumeration här

Ansvarig utgivare: Helena Giertta. Allt material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt. Citera gärna, men ange källan. Information om cookies