SR frias i ändrat GRN-beslut

15 december, 2021

GRN-beslut Granskningsnämnden ändrar ett tidigare beslut och friar ett inslag i Sveriges Radios Människor och tro.

Journalisten har tidigare rapporterat om fällningen i början av november, som nu alltså ändras till ett friande i ett nytt beslut i Granskningsnämnden.

Saken gäller att SR-programmet Människor och tro i januari 2021 felaktigt påstod att Myndigheten för ungdoms- och civilsamhällesfrågor först dragit in men sedan återinfört sitt stöd till organistionen Sveriges unga muslimer. 

De felaktiga uppgifterna rättades dock i nästkommande veckas Människor och tro, liksom på sajten och i poddversionen, och SR uppfyller därmed de krav som ställs på sändandet av ett beriktigande, enligt nämndens nya beslut från 29 november. SR hade i sina yttranden till GRN inte informerat om rättelsen i efterföljande veckas program.

Kommentarer

Det finns 0 kommentarer på sidan.


Kommentera
Kommentarer på Journalisten är till för yrkesdebatt och är förhandsmodererade. Det innebär att de inte kommer att publiceras direkt. Kommentarer som innehåller hat, hot eller personpåhopp kommer inte att publiceras. Journalistens ansvariga utgivare ansvarar även för kommentarsfältet.
GRN-beslut

Årets groda 2021

Alla gör fel ibland. Men en del fel är roligare än andra. Nu kan du rösta på vilken som var 2021 års roligaste groda. Sista dag för att rösta är den 14 februari. Rösta här.

Senaste numret

Prenumerera

Nyhetsbrev

Prenumerera på nyhetsbrevet
Ansvarig utgivare: Helena Giertta. Allt material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt. Citera gärna, men ange källan. Information om cookies