Gå direkt till textinnehållet

Sourze hotas av nedläggning

Nättidningen Sourze har ekonomiska problem och hotas av nedläggning om den inte kan hitta en ny långsiktig ägare.

I ett brev på Sourze.se skriver redaktionen att tidningen är hotad och måste läggas ner inom ett par månader om den inte kan hitta en ny ägare.

Till nättidningen Sourze, som funnits sedan 2001, har vem som helst kunnat skicka in bidrag som redaktionen tagit hand om och redigerat efter beslut om publicering. Över 30 000 artiklar har publicerats sedan starten.

Under åren har tidningen även gjort försök med att komma ut på papper och har även kommit ut som bokutgåva vid flera tillfällen, på olika teman.

Tidningen startades av Carl Olof Schlyter och fick kapitalstarka ägare med sig. Men i slutet av 2002 genomgick tidningen en första kris och en stor del av personalen fick sägas upp. På senare år har Johan Stael von Holsteins bolag Iqube varit finansierande ägare och sedan 2008 investmentbolaget Traction AB.

Men nu är tidningen hotad igen.

"Vi har dessvärre ännu inte lyckats på intäktssidan. Kanske har bloggexplosionen hittills varit en för svår konkurrent", skriver redaktionen.

Den tackar alla skribenter som bidragit med artiklar: "Vi finns kvar minst ett par månader till så fortsätt gärna att skriva till dess. skulle ingen lösning hittas för Sourze, dyker det säkert med tiden upp en ersättare. Vi var nog bara lite före vår tid."

Fler avsnitt
Fler videos