Gå direkt till textinnehållet

Snabb fängelsedom för man som erkänt journalistmord

En man dömdes i fredags i den mexikanska delstaten Sonora till 25 års fängelse för att ha mördat en journalist i måndags förra veckan.

Måndagen den 2 november sköts journalisten Jesús Alfonso Piñuelas, grundare till Zarathustra Press och El Shock de la Noticia, till döds när han färdades på motorcykel i Cajeme i delstaten Sonora i Mexiko.

Den 6 november erkände Francisco Bernardo, som också går under aliaset ”El Foca”, mordet i domstol och dömdes till 25 års fängelse. Det rapporterar El Sol de Hermosillo.

”Det brutala mordet på Jesús Alfonso Piñuelas understryker Mexikos avskyvärda status som ett av världens dödligaste länder för journalister”, säger Jan-Albert Hootsen, Committee to Protect Journalists representant i Mexiko, och kräver att polis fortsätter utreda mordet för att hitta personen som beställt det.

Annons Annons

En våldsam konflikt mellan kriminella gäng pågår i Cajeme, som är en stad med knappt en halv miljon invånare. Journalister som bevakar konflikten har själva blivit måltavlor och den 16 maj i år sköts journalisten Jorge Armenta Ávalos ihjäl i Cajeme.

Fler avsnitt
Fler videos