Gå direkt till textinnehållet

Sju mister jobben när CNN Sverige läggs ner

Samtliga sju fast anställda vid CNN Sverige är uppsagda. Anledningen är att Scandinavia Online, SOL, beslutat sig för att inte förlänga samarbetet med CNN. – Vi på CNN Sverige är anställda av Scandinavia Online, inte CNN. Därför blev vi uppsagda när samarbetsavtalet inte förlängdes. Vi har inte blivit erbjudna några andra tjänster inom Scandinavia Online, säger Klas Eriksson, redaktionschef på CNN Sverige, vars redaktion ligger i Göteborg.

Samtliga sju fast anställda vid CNN Sverige är uppsagda. Anledningen är att Scandinavia Online, SOL, beslutat sig för att inte förlänga samarbetet med CNN.
– Vi på CNN Sverige är anställda av Scandinavia Online, inte CNN. Därför blev vi uppsagda när samarbetsavtalet inte förlängdes. Vi har inte blivit erbjudna några andra tjänster inom Scandinavia Online, säger Klas Eriksson, redaktionschef på CNN Sverige, vars redaktion ligger i Göteborg.

CNN, som idag ägs av AOL Time Warner, letar efter en ny partner eftersom de vill ha kvar en svensk webbsajt. I dagsläget är dock ingenting klart.

– Vi vet inte om vi får jobba vidare även om CNN skriver ett nytt samarbetsavtal. Det enda vi vet är att vi är uppsagda till den 31 juli, säger Klas Eriksson.

Anledningen till att Scandinavia Online lägger ner sin nyhetstjänst CNN Sverige är att de inte längre vill producera egna nyheter utan renodla sin portal Passagen.

– Det ligger inte i vår strategi att kontrollera och äga eget innehåll, säger Annika Söderberg, VD för Scandinavia Online Passagen AB.

1996 slog den norska mediekoncernen Schibsted och det norska telebolaget Telenor samman sina portalverksamheter under varumärket Scandinavia Online. Två år senare slogs Scandinavia Onlines verksamhet i Sverige samman med Telias portal Passagen.

pj@sjf.se

Fler avsnitt
Fler videos