Gå direkt till textinnehållet

RSF: ”Skulle inte förvåna mig om den här personen råkat ut för nåt”

Exiljournalisten Sajid Hussain fick uppehållstillstånd i Sverige förra året. Nu är han försvunnen sedan en månad tillbaka. Reportrar utan gränser uppmanar polisen att undersöka om försvinnandet kan ha någonting att göra med hans arbete.

Den kände skribenten och redaktören Sajid Hussain flydde Pakistan 2012 på grund av hot och fick politisk asyl i Sverige förra året. Han är sedan en tid tillbaka anställd på Uppsala Universitet.

Han är försvunnen sedan den 2:a mars och Missing People arbetar med letandet efter honom, rapporterar SR.

Reportrar utan gränser (RSF) vill att svenska polisen ska undersöka om försvinnandet är kopplat till hans yrke som journalist. 

Annons Annons

– Det hör tyvärr till vanligheterna att exiljournalister jagas av sina hemregimer i Sverige, därför skulle det inte förvåna mig om den här personen har råkat ut för någonting som har med hans jobb att göra, säger Erik Halkjaer, ordförande för Reportar utan gränser i Sverige, till SR.

Så sent som i februari rapporterade RSF om hur en Pakistansk bloggare, som lever i exil i Nederländerna, attackerats och hotats av två män utanför sitt hem i Rotterdam.

Fler avsnitt
Fler videos