Mikael Grill Pettersson. FOTO: Tor Johnsson

”Roligt att för en gångs skull bli uppringd av själva nyheten”

2 mars, 2018

Samtal med SVT Nyheters Mikael Grill Pettersson har gjort flera stora granskningar av oseriösa telefonförsäljare. När han plötsligt själv blev uppringd av en fick han nyheten serverad rakt i örat.

SVT Nyheter Väst berättar historien om hur det gick till när en telefonförsäljare gjorde misstaget att ringa upp den granskande journalisten Mikael Grill Pettersson för att sälja ett brandskydd.

– Det var väldigt spännande. Jag sällan fått höra hur det låter i början av de där samtalen, eftersom det enda som bandas är själva avtalsdelen i slutet, och det är de som skickas in till Konsumentverket när det blir en tvist, säger Mikael Grill Pettersson till Journalisten.

När säljaren var redo att försöka kroka honom på ett bindande abonnemang avbröt Mikael Grill Pettersson honom och berättade att han var journalist som granskat just oseriösa telefonförsäljare.

– Hans pratsamhet minskade radikalt, och när han förstod att jag dessutom bandat hela samtalet eftersom han råkat ringa till en telefon där jag har permanent samtalsinspelning, blev han ännu tystare. Det var en tydlig vändning.

Av en slump började SVT Nyheter Väst att granska företaget som kontaktat Mikael Grill Pettersson, och då kunde han ge dem inspelningen av säljsamtalet.

– En gudomlig tillfällighet.

Hur känns det att bli uppringd av en nyhet?
– Med tanke på hur många gånger man försöker hitta nyheter genom att själv ringa upp folk så var det roligt att för en gångs skull bli uppringd av själva nyheten. De gånger folk hör av sig med tips brukar de vara engagerade och vilja prata med mig, här hade vi den ovanliga situationen att jag blev uppringd av en nyhet som själv inte ville medverka.

 

Taggar: SVT
Samtal med

Senaste numret

Prenumerera

Nyhetsbrev

Prenumerera på nyhetsbrevet

Säg upp din prenumeration här

Ansvarig utgivare: Helena Giertta. Allt material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt. Citera gärna, men ange källan. Information om cookies