Retroaktiv ob till central förhandling

31 augusti, 2021

SVT och Journalistförbundet är oeniga om huruvida ob-ersättning ska betalas ut retroaktivt. Frågan går nu till central förhandling.

Inom public service är ob-ersättningen baserad på månadslön, och inte en fast ersättning som inom dagspress. Den lokala journalistklubben anser att SVT därför ska betala ut retroaktiv ob-ersättning sedan datumet för den senaste lönerevisionen. Företaget säger nej. Nu går frågan till central förhandling.

– Vår uppfattning är att det inte råder någon tvekan om att ob ska betalas ut retroaktivt, vi menar att vi varit överens med arbetsgivaren om att man brukar göra på det sättet. Det finns också skrivet explicit i avtalsprotokoll, säger Journalistförbundets förhandlingschef Johan Lif.

– Jag förutsätter att vi kommer att lösa det här. Det skulle förvåna mig om vi inte gör det.

SVTs förhandlingschef Jenny Flordal bekräftar för Journalisten att en förhandling om retroaktiv ob är planerad, men ger inga övriga kommentarer innan förhandlingen är avslutad.

Kommentarer

Det finns 0 kommentarer på sidan.


Kommentera
Kommentarer på Journalisten är till för yrkesdebatt och är förhandsmodererade. Det innebär att de inte kommer att publiceras direkt. Kommentarer som innehåller hat, hot eller personpåhopp kommer inte att publiceras. Journalistens ansvariga utgivare ansvarar även för kommentarsfältet.

Senaste numret

Prenumerera

Nyhetsbrev

Prenumerera på nyhetsbrevet
Ansvarig utgivare: Helena Giertta. Allt material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt. Citera gärna, men ange källan. Information om cookies