Gå direkt till textinnehållet

Rekordmånga namn insamlade till SVT

Uppropet ”Inga såpor istället för nyheter!” som startades av Kulturella ungdomsföreningen i Malmö, KUFIM, har nu passerat 10 000 namn. Det är därmed den största namninsamling som lämnats in till Sveriges Television någonsin.

Uppropet ”Inga såpor istället för nyheter!” som startades av Kulturella ungdomsföreningen i Malmö, KUFIM, har nu passerat 10 000 namn. Det är därmed den största namninsamling som lämnats in till Sveriges Television någonsin.

Uppropet har inte passerat obemärkt. Måndag den 16 oktober ska SVTs samhällschef Johan Lindén och tittarombudsmannen Claes Elfsberg åka till Malmö för att tillsammans med SVT Syd-cheferna Mikael Sterner och Carina Brorman ta emot protestlistan och lyssna på vad namnlistans initiativtagare har att säga.

– Det här är helt otroligt. Vårt drömmål i början var 600 namn. För oss är det ett bevis för att frågan är väldigt viktig för många, säger Ali Hamidian, en av initiativtagarna till uppropet. Jag hoppas att de inser vikten av detta. Det är nästan en fråga om liv och död för public service.

ks@journalisten.se

Fler avsnitt
Fler videos