”Redaktionellt produktionsstöd istället för presstöd”

11 september, 2013

Även Journalistförbundet anser att Presstödskommitténs förslag har brister och förbundet anser att presstödet ska omvandlas till ett redaktionellt produktionsstöd

”Presstödskommittén väljer tyvärr att lägga fram ett slutbetänkande som gör presstödet omodernt redan innan det föreslås träda i kraft 2017. Vårt förslag, som bygger på ett kanal- och distributionsneutralt redaktionellt produktionsstöd, hade varit en bättre lösning. Något även kommitténs ordförande Hans-Gunnar Axberger uppenbarligen håller med om,” säger Jonas Nordling, ordförande för Journalistförbundet. 

Redan före sommaren presenterade Journalistförbundet ett förslag om att det nuvarande presstödet ska omvandlas till ett redaktionellt produktionsstöd.

 

 

Kommentarer

Det finns 0 kommentarer på sidan.


Kommentera
Kommentarer på Journalisten är till för yrkesdebatt och är förhandsmodererade. Det innebär att de inte kommer att publiceras direkt. Kommentarer som innehåller hat, hot eller personpåhopp kommer inte att publiceras. Journalistens ansvariga utgivare ansvarar även för kommentarsfältet.

Senaste numret

Prenumerera

Nyhetsbrev

Prenumerera på nyhetsbrevet
Ansvarig utgivare: Helena Giertta. Allt material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt. Citera gärna, men ange källan. Information om cookies