Gå direkt till textinnehållet

Politiker rasar mot alkoholistrykte

Norrländska tidningen XL antydde i en ledare att det förra s-kommunalrådet Ulla Ölvebro är alkoholist. – Uppgifterna är helt falska, och har varit fruktansvärda för mig. Ryktesspridningen har troligen att göra med en intern partistrid. Detta var sista vapnet, säger Ulla Ölvebro.

Norrländska tidningen XL antydde i en ledare att det förra s-kommunalrådet Ulla Ölvebro är alkoholist.
– Uppgifterna är helt falska, och har varit fruktansvärda för mig. Ryktesspridningen har troligen att göra med en intern partistrid. Detta var sista vapnet, säger Ulla Ölvebro.

Hon vill nu via sin jurist undersöka utsikterna till att dra tidningen XLs utgivare Max Hansen inför rätta. Ändå inträffade den stora skada som Ulla Ölvebro säger sig ha drabbats av först sedan uppgiften refererats i Norrländska Socialdemokraten.

– Ja, XL är ett annonsblad med begränsad läsekrets, och det var först med publiceringen i NSD som ryktena fick bred spridning. Men NSD säger sig bara referera XL och där vägrar man att uppge sina källor.

NSDs ansvarige utgivare Lennart Håkansson, framhåller att XL har en upplaga på 20 000 i regionen och att det var rimligt att publicera uppgifterna:

– Ryktet var allmänt känt, och vi väntade flera dagar innan vi tog upp frågan med Ulla Ölvebro. Därefter publicerades artikeln där hon dementerar ryktet, förklarar han.

Journalisten har vid ett flertal tillfällen sökt Max Hansen för en kommentar.

Fler avsnitt
Fler videos