”Oroshärden beror på de tuffa förutsättningarna för Mittmedia”

1 februari, 2018

Arbetsmiljön på Mittmedia Mittmedias styrelseordförande Bengt Ottosson kommenterar för P4 Gävleborg arbetsmiljöproblemen på företaget. ”Man måste också se problemen mot bakgrunden av de utmaningar som finns för Mittmedia”, säger han.

Sveriges Radio P4 Gävleborg har den senaste tiden granskat arbetsmiljön på Mittmedia Norr. Nu kommenterar Mittmedias styrelseordförande Bengt Ottosson granskningen:

”Man måste också se problemen mot bakgrunden av de utmaningar som finns för Mittmedia. Den kanske största oroshärden för medarbetare och ledning kan vara de tuffa förutsättningarna. Men vi tar frågorna på stort allvar”, säger Bengt Ottosson till P4 Gävleborg.

Men Journalistklubben delar inte uppfattningen att det är den pressade ekonomiska situationen på Mittmedia som orsakat arbetsmiljöproblemen.

Som Journalisten rapporterat har ett flertal journalister uppgett att de blivit så kränkta och mobbade att de känt sig tvungna att sluta. En av dem, Sanna Wikström, stängdes av från arbetsplatsen Gefle Dagblad i april 2016 på grund av påstådd illojalitet. Hon hamnade i en djup depression och avled i december förra året.

P4 Gävleborg har mot bakgrund av de uppgifter man fått från tidigare Mittmediamedarbetare som upplevt kränkningar eller dålig arbetsmiljö intervjuat psykologen Stefan Blomberg vid Linköpings universitet om vilka konsekvenser det kan få hos individen och på arbetsplatsen om en person tvingas bort från arbetet mot sin vilja.

”Den som tvingas bort från sitt arbete kan känna en utsatthet som liknar symptomen hos dem som utsatts för våldtäkt, tortyr och överfall”, säger Stefan Blomberg till P4 Gävleborg. Han anser också att det kan ha en kraftig inverkan på hela arbetsklimatet eftersom det skrämmer upp andra anställda.

Kommentarer

Det finns 1 kommentar på sidan.

Inlagt av Rolf Adlercreutz tors, 2018-02-01 16:42
Skitsnack från Mittmedias ledning! Med för mycket räknenissar i ledningen, så glöms det bort att behandla de anställda på ett värdigt sätt.
Arbetsmiljön på Mittmedia

Senaste numret

Prenumerera

Nyhetsbrev

Prenumerera på nyhetsbrevet
Ansvarig utgivare: Helena Giertta. Allt material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt. Citera gärna, men ange källan. Information om cookies