Gå direkt till textinnehållet

Offside får nytt kapital för att bredda läsekretsen

Efter att Offside vunnit Stora Journalistpriset gör tidningen nu en nyemission för att få in kapital från nya delägare och därmed kunna ändra formatet och lyfta bildjournalistiken.

Efter att Offside vunnit Stora Journalistpriset gör tidningen nu en nyemission för att få in kapital från nya delägare och därmed kunna ändra formatet och lyfta bildjournalistiken.

Förre fotbollsspelaren Kennet Andersson, Dabrowski TVs direktör Kjell Dabrowski, kriminalförfattaren Åke Edwardson och krögaren Jonas Reinholdson går in som privatpersoner för att stödja fotbollsjournalistiken i Offside.

Framför allt kommer kapitalet från nyemissionen att användas för att förändra tidningen från pocket till samma format som National Geographic.

Annons Annons

– Pocketboken har genererat tillräckligt med intäkter under de senaste två numren för att för första gången kunna ge oss riktiga löner, och den hade säkert mått utmärkt av att drivas vidare som tidigare, säger Mattias Göransson, en av tidningens upphovsmän. Men det lilla formatet innebär begränsningar i hur vi når ut. Vi tycker att den är värd en bredare läsekrets och tror att större format och en mer ambitiös bildjournalistik ska kunna ge nya läsare. Sedan är förnyelse i sig själv en stimulans eftersom vi har gjort Offside i dess nuvarande utseende några år nu, berättar han.

Mer synlig i butiken

Med det nya formatet tror Offside-redaktionen att tidningen blir mer synlig i butiken och tillgänglig för läsarna.

Från och med första numret 2003, som kommer i slutet av mars, övergår man till det nya formatet, och man kommer också att satsa på rikligt med färgtryckta bilder. I samband med nysatsningen kommer laguppställningen med Tobias Regnell och Mattias Göransson att kompletteras med en bildredaktör och fotograf, Peter Widing, som kommer att arbeta halvtid med Offside.

– Peter är en av Sveriges bästa sportfotografer, och det kommer att vara ett välkommet tillskott för att göra tidningen vassare och mer visuell, framhåller Mattias Göransson.

pf@sjf.se

Fler avsnitt
Fler videos