Offentlig uppgörelse på TV4

16 mars, 2004

I kväll tisdag tas TV4s interna strid om sin redaktionella policy ut till allmänheten. Jan Scherman intervjuas av Malou von Sivers och Lennart Ekdahl i Hetluft i den egna kanalen.

I kväll tisdag tas TV4s interna strid om sin redaktionella policy ut till allmänheten. Jan Scherman intervjuas av Malou von Sivers och Lennart Ekdahl i Hetluft i den egna kanalen.

Kritiken mot TV4-chefen Jan Schermans påstådda stöd för en folkligare och mer kommersiellt inriktad programpolicy har varit hård inom TV4 och har nått kulmen ur senaste veckan. En av dem som undertecknade brevet som stödde medarbetaren Jonas Gummessons kritik av kanalens kommersiella prägel och angrep det man kallade marknadens seger över publicistiken var Malou von Sivers som tillsammans med Lennart Ekdal intervjuar Scherman i TV4 i kväll.

Vad kommer ni att fråga Scherman?

- Det kommer att handla om det som kanalen kritiserats för och nu får han en chans att bemöta kritiken, säger Malou von Sivers.

Tror du att kritiken mot Scherman har varit extra hård på grund av hans bakgrund som radikal och syndikalist?

- Ja, det tror jag. Programchefen har kommit lindrigare undan. Men Scherman var ju en av de som tidigare gick ut i debattartiklar och varnade för att TV4 utvecklades mot kommersialism och det han kallade tingel-tangel-TV, förklarar hon.

pf@journalisten.se

Kommentarer

Det finns 0 kommentarer på sidan.


Kommentera
Kommentarer på Journalisten är till för yrkesdebatt och är förhandsmodererade. Det innebär att de inte kommer att publiceras direkt. Kommentarer som innehåller hat, hot eller personpåhopp kommer inte att publiceras. Journalistens ansvariga utgivare ansvarar även för kommentarsfältet.

Senaste numret

Prenumerera

Nyhetsbrev

Prenumerera på nyhetsbrevet
Ansvarig utgivare: Helena Giertta. Allt material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt. Citera gärna, men ange källan. Information om cookies