Gå direkt till textinnehållet

Nytt avtalsbråk på TV4

Journalisten Dick Sundevall hävdar att TV4 brutit ett avtal. Men TV4 nekar.

Journalisten Dick Sundevall hävdar att TV4 brutit ett avtal. Men TV4 nekar.

Avtalet handlar om att Sundevall – i samråd med TV4s ansvarige utgivare Fredrik Lundberg – skulle göra två dokumentärfilmer om polisens infilt­ratörer. Filmerna skulle sändas i TV4 under hösten 2008.

– Vi hade ett muntligt avtal. Jag har alltid muntliga avtal med TV4, som aldrig tidigare har krånglat. Men nu är vår relation rätt frostig, säger Dick Sundevall, med hänvisning till den pågående Sefastsson-affären.

Annons Annons

bryt

TV4 avfärdar Dick Sundevalls uppgifter.

– Det finns inget avtal. Inget kontrakt är skrivet. Vi har betalat för en researchresa, det är allt, säger Fredrik Lundberg.

I en mejlkorrespondens mellan Dick Sundevall och Fredrik Lundberg den 7 juli i år föreslår Sundevall vilken månadslön han ska fakturera och får tillbaka ett jakande svar. Men enligt Fredrik Lundberg betyder det ingenting.

– Det betyder att vi är överens om summan, ingenting mer.

bryt

Dick Sundevall får medhåll av Kalla fakta-fotografen Staffan Ahlström, som skulle fotografera dokumentärerna.

– Min uppfattning är att dokumentärerna skulle bli av. Jag fick en förfrågan i början av sommaren om jag ville göra en dokumentärfilm med Dick Sunde­vall. Jag har inte hört att filmerna inte ska bli av.

bryt

Ska Dick Sundevall göra de inplanerade TV4-dokumentärerna?

– Vi har inte tagit några beslut. Men just nu är mitt förtroende för Dick Sundevall väldigt lågt, säger Fredrik Lundberg.

kh@journalisten.se

Fler avsnitt
Fler videos