Gå direkt till textinnehållet

Ny tidning om väder lagom till midsommar

Lagom till midsommar kommer Första tidningen om väder. Idén till den nya tidningen kommer från Patrik Hadenius, som även står bakom Språktidningen och Modern psykologi. (Omslaget är en skiss över hur Tidningen Väder kan komma att se ut)

Hur kom du på den här idén?

– Jag är nästan lika förvånad som när vi började med Språktidningen, att ingen annan har kommit på det här tidigare. Jag brukar säga att språk är det andra stora samtalsämnet bland folk. Väder är det första. Och alla som jag kontaktat om vädertidningen har varit entusiastiska och tyckt att det är en rolig idé.

Det första numret ska komma ut i midsommarveckan i juni. Blir det någon fortsättning?

Annons Annons

– Vi gör ett första nummer som ska ligga ute under sommaren. Sedan får vi se vad det blir. Vi vill ju att tidningen ska vara både rolig, modern och glad och att det ska finnas intressant forskning att berätta om. Så det ska vi undersöka nu.

Du samarbetar med Forskning & Framsteg och med Medströms bokförlag om den här tidningen. Vad kan de tillföra?

– Forskning & Framsteg sitter på mycket expertkunskaper och kontakter så dem ville vi ha med. Och Medströms är Väderförlaget nummer ett. Det har gett ut flera böcker om väder.

Du är redaktör och ansvarig utgivare för både Språktidningen och Modern psykologi. Hur hinner du med alla engagemang?

– Jag har jätteduktiga medarbetare. Vi spånar fram idéer tillsammans och jobbar bra ihop. Annika Lund, som varit nyhetsredaktör på Dagens Medicin, har till exempel huvudansvaret för Tidningen Väder. Och även om jag är med och petar och lägger mig i så är det hon som ser till att allt funkar. 

Fler avsnitt
Fler videos