Gå direkt till textinnehållet

Ny tidning i Täby och Danderyd

Stockholmskommunerna Täby och Danderyd har i dag fått en ny lokaltidning, Täby Danderyd Tidning. Tidningen är en prenumererad morgontidning och ska komma ut med två nummer i veckan.Rubrik Media, som även ger ut Lidingö Tidning och Nynäshamnsposten ligger bakom.

Stockholmskommunerna Täby och Danderyd har i dag fått en ny lokaltidning, Täby Danderyd Tidning. Tidningen är en prenumererad morgontidning och ska komma ut med två nummer i veckan.

Rubrik Media, som även ger ut Lidingö Tidning och Nynäshamnsposten ligger bakom.

Tidningen ska enligt redaktionschef Daniel Löfstedt innehålla klassisk lokaljournalistik.

– Vi skriver om sådant som ligger nära och berör. Nya vägbygget utanför fönstret eller svårigheter att få dagisplats till exempel, säger han.

På redaktionen jobbar förutom Daniel Löfstedt fem journalister som både ska redigera, skriva och ta bilder.

Tidningen strävar mot att få runt 8 000 prenumeranter. I dagsläget är de få. De första fyra numren av tidningen delas ut till alla cirka 37 900 hushåll i området.

Vilka är era konkurrenter?

– Många i Täby och Danderyd läser Svenska Dagbladet och Dagens Nyheter, men vi ser inte de tidningarna som konkurrenter. Mitt i Täby och Mitt i Danderyd är andra lokaltidningar i området, men jag tror att det finns plats för både oss och dem. Vi gör lokaltidningar på olika sätt, säger Daniel Löfstedt.

Hur skiljer de sig?

– De kommer ut en gång i veckan till alla hushåll medan vi är prenumererade och kommer både tisdag och fredag. Och vi har mer redaktionellt material, säger Daniel Löfstedt.

ch@journalisten.se

Fler avsnitt
Fler videos