Ny chefredaktör på Hallandsposten

5 september, 2008

Viveka Hedbjörk utsågs i förmiddags till ny chefredaktör på Hallandsposten. Hon har tidigare arbetat inom Stampen-koncernen, som numera är Hallandspostens huvudägare. Journalistklubbens ordförande Fredrik Nyberg är positiv till valet av chefredaktör.

– Jag fick ett gott intryck när jag pratade med henne. Hon verkar öppen och prestigelös, säger Fredrik Nyberg.

Viveka Hedbjörk kommer vid årsskiftet att ta över chefredaktörsposten från Sverker Emanuelsson, som har suttit sedan 1992. Marianne Holm är sedan januari tillförordnad chefredaktör.

Idag är Viveka Hedbjörk affärschef på Merresor AB, tidigare har hon bland annat varit VD för Västsvenska lokaltidningar AB.

Fredrik Nyberg tycker att det är bra med en chefredaktör som har en bakgrund i ledarskap och som vill satsa på att utveckla personalen.

– Det är viktigt med en ledning som ser personalen som en resurs. Om hon kan skapa ett klimat där man kan diskutera öppet och förutsättningslöst så är det en bra grund för att utveckla tidningen.

Kommentarer

Det finns 0 kommentarer på sidan.


Kommentera
Kommentarer på Journalisten är till för yrkesdebatt och är förhandsmodererade. Det innebär att de inte kommer att publiceras direkt. Kommentarer som innehåller hat, hot eller personpåhopp kommer inte att publiceras. Journalistens ansvariga utgivare ansvarar även för kommentarsfältet.

Senaste numret

Prenumerera

Nyhetsbrev

Prenumerera på nyhetsbrevet
Ansvarig utgivare: Helena Giertta. Allt material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt. Citera gärna, men ange källan. Information om cookies