Motstridiga besked om TV8

7 oktober, 1999

ETERMEDIER För ett par veckor sen skulle två tredjedelar av TV8s personal bort. MTG hade bara användning av två av kanalens journalister.

ETERMEDIER För ett par veckor sen skulle två tredjedelar av TV8s personal bort. MTG hade bara användning av två av kanalens journalister.

Men i förra veckan kom nya bud. Nu gällde i stället nysatsning. Alla sex reportrar erbjöds fortsatt jobb.

Det talades till och med om sändningar dygnet runt.

Journalisterna tvekar att anta MTGs erbjudande. De oroas över att företaget hanterar personalfrågor på ett svajigt sätt och litar inte på MTG.

En del har hunnit ordna nya jobb och tackar nej till MTG.

Redaktionschefen Roger Magnergård slutade på TV8 den 1 oktober för att återuppta sitt frilansande.

– Jag vet uppriktigt sagt inte vad jag ska svara på MTGs erbjudande, säger han.

Inom MTG sköts TV8-frågan av TV3s nye VD Petter Nylander och vice VD Mikael Porseryd. Journalisten har inte lyckats nå dem för kommentarer.

Kommentarer

Det finns 0 kommentarer på sidan.


Kommentera
Kommentarer på Journalisten är till för yrkesdebatt och är förhandsmodererade. Det innebär att de inte kommer att publiceras direkt. Kommentarer som innehåller hat, hot eller personpåhopp kommer inte att publiceras. Journalistens ansvariga utgivare ansvarar även för kommentarsfältet.

Årets groda 2021

Alla gör fel ibland. Men en del fel är roligare än andra. Nu kan du rösta på vilken som var 2021 års roligaste groda. Sista dag för att rösta är den 14 februari. Rösta här.

Senaste numret

Prenumerera

Nyhetsbrev

Prenumerera på nyhetsbrevet
Ansvarig utgivare: Helena Giertta. Allt material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt. Citera gärna, men ange källan. Information om cookies