Möte om våld mot journalister i Mexico

11 november, 2010

Pressorganisationer i USA och Mexico ska träffa företrädare för myndigheter i  de båda länderna för att diskutera hur våldet mot journalister i gränstrakterna kan stoppas.

De senaste fyra åren har 24 journalister mördats i gränsområdet mellan länderna och hittills i år har elva journalister fått sätta livet till.

The American Society of News Editors (ASNE) anordnar i samarbete med the Inter American Press Association (IAPA) en konferens som ska diskutera vad som kan göras för att få stopp på mördandet. Till konferensen, som hålls i El Paso i Texas den 5-6 december, har man bjudit in myndighetsföreträdare och reportrar från USA och Mexico.

Journalistmorden i område har ökat i takt med att drogkartellerna växt sig starkare.

(Källa: Editor & Publisher)

Kommentarer

Det finns 0 kommentarer på sidan.


Kommentera
Kommentarer på Journalisten är till för yrkesdebatt och är förhandsmodererade. Det innebär att de inte kommer att publiceras direkt. Kommentarer som innehåller hat, hot eller personpåhopp kommer inte att publiceras. Journalistens ansvariga utgivare ansvarar även för kommentarsfältet.

Senaste numret

Prenumerera

Nyhetsbrev

Prenumerera på nyhetsbrevet

Säg upp din prenumeration här

Ansvarig utgivare: Helena Giertta. Allt material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt. Citera gärna, men ange källan. Information om cookies