Gå direkt till textinnehållet

Mittmedias VD uppmanar mobbade att kontakta honom

Med anledning av Journalistens reportage om Sanna Wikström i dag uppmanar nu Mittmedias VD Per Bowallius medarbetare som upplever sig mobbade och inte får stöd från chefer, att direkt ta kontakt med honom. Samtidigt tidigareläggs en arbetsmiljöenkät på företaget.

På Mittmedias intranät uppmanar VD Per Bowallius med anledning av reportaget om Sanna Wikström som publicerats i Journalisten i dag medarbetare som upplever sig mobbade att ta kontakt med honom:

”Mobbning är helt oacceptabelt, och om du av någon anledning upplever dig mobbad och inte får något stöd från chefer eller HR eller förtroendevalda är du alltid välkommen att kontakta mig”, skriver Per Bowallius på intranätet.

Mittmedia hade planerat att genomföra en enkät riktad mot sexuella trakasserier i vår och eventuellt en uppföljande arbetsmiljöundersökning först i höst. De planerna har nu ändrats. Per Bowallius meddelar via intranätet att Mittmedia kommer att genomföra en ny medarbetarundersökning i vår med fokus på mobbning ”för att ge alla en möjlighet att uttrycka sig anonymt”.

Annons Annons

När det gäller händelserna som ledde till att Sanna Wikström fick sluta på Gefle Dagblad, och sedermera hennes bortgång i förra månaden, lämnar Per Bowallius inga kommentarer på intranätet:

”Vad som ligger bakom hennes bortgång eller skälen till varför en överenskommelse träffades kan jag inte uttala mig om, vår policy är att aldrig uttala oss i enskilda personalärenden av respekt för den enskilde individen”, skriver han.

Däremot uppger han att företaget och journalistklubben har olika uppfattningar om hanteringen av både Sanna Wikströms fall och det fall där det andra skyddsombudet på Gefle Dagblad slutade med en frivillig överenskommelse.

”Företaget håller inte med klubben och vi blev inte överens om varken allvaret i de händelser som lett fram till överenskommelser eller om den arbetsrättsliga processen i alla delar, men vi lyssnade och har tagit till oss av den kritik som framförts”, skriver Per Bowallius.

Fler avsnitt
Fler videos