Mittmediaklubben missnöjd med åtgärdsförslag

12 oktober, 2017

FOTO: Catharina Hugosson Arbetsmiljön på Mittmedia Nu har Mittmedias ledning lagt fram sina förslag på hur arbetsmiljön och personalpolitiken i koncernen ska bli bättre. För lite och för vagt, anser journalistklubben. UPPDATERAD

Journalisten rapporterade i våras om de omfattande arbetsmiljöproblemen på Mittmedia, som bland annat resulterade i att klubben riktade misstroende mot koncernens personalpolitik, medan klubbsektionen i Gävle riktade misstroende mot Gefle Dagblads chefredaktör Anna Gullberg och Mittmedias personalchef Carin Andersson. Vilket i sin tur fick arbetsgivarsidan att hota journalistklubbens förtroendevalda med avsked.

Sedan dess har klubb och ledning haft en rad möten om arbetsmiljön på företaget. Klubben har lämnat en rad förslag på konkreta åtgärder, efter samtal med medlemmarna. I dag kommunicerar Mittmedias ledning ut sina förslag till medarbetarna, i dokumentet ”Åtgärder för en god arbetsmiljö och bra personalpolitik”.

– Vi tycker att det som föreslås är otillräckligt för att komma till rätta med de allvarliga problem som uppdagats, säger Johanna Hejdenberg, vice ordförande i journalistklubben.

Företagets åtgärdsplan är varken tillräcklig eller tillräckligt konkret, menar klubben.

– Få av förslagen är kopplade till mätbara mål. Ta en sådan sak som arbetssituationen. Många av våra medlemmar mår dåligt och är stressade med hög arbetsbelastning och upplever en otydlighet i uppdraget. Mittmedias lösning på det är att man ska diskutera och hitta lösningar tillsammans med sina lokala chefer under höstens "Framtidssamtal". Men många sådana utvecklingssamtal har redan hunnit hållas, och vi vet att det på vissa ställen fungerar dåligt med samtalen, säger Johanna Hejdenberg.

VD Per Bowallius skriver i en kommentar till Journalisten:
”Jag uppskattar den dialog som vi har med våra fackliga företrädare och vi kommer fortsätta arbeta enligt den processen, både övergripande och lokalt i alla våra åtta regioner.”

Taggar: Mittmedia
Arbetsmiljön på Mittmedia

Senaste numret

Prenumerera

Nyhetsbrev

Prenumerera på nyhetsbrevet

Säg upp din prenumeration här

Hatad

Ansvarig utgivare: Helena Giertta. Allt material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt. Citera gärna, men ange källan. Information om cookies