Gå direkt till textinnehållet

Mitt i-vd lämnar efter två år

Lokaltidningen Mitt i:s vd Patrik Vincent lämnar sin post efter meningsskiljaktigheter med styrelsen. ”Att man byter vd väcker många frågetecken – vi vet inte hur man vill göra om”, säger Anton Kyhlbäck från journalistklubben.

Patrik Vincent säger till Dagens Media, som var först med att rapportera, att han beklagar att han måste lämna och gärna hade velat få fortsatt förtroende ”att få driva den här konsolideringsresan vidare”. 

Patrik Vincent var vice vd på Direktpress när Direktpress i juni 2020 köpte upp konkurrenten Mitt i. Ny tillförordnad vd blir Mitt i:s koncernchef Mikael Benckert, som kom från Mitt i vid uppköpet 2020.

Varken Benckert eller Vincent vill konkretisera vilka skillnaderna i synen på verksamheten är.

Annons Annons

– Det är inget jag kan gå in på då mitt avtal förbjuder mig att yppa sådant. Men man kan säga att det rör sig om hur man bäst skapar lönsamhet för långsiktiga och trygga förutsättningar för lokaljournalistiken i Stockholm, skriver Patrik Vincent till Journalisten.

Journalistklubben på Mitt i fick kännedom om vd-bytet dagen innan medarbetarna informerades i förra veckan, berättar Anton Kyhlbäck, en av klubbens två ordförande.

– Vi har jobbat nära Patrik Vincent under lång tid, då skapas en struktur för MBL-förhandlingar, löneprocessen och så vidare. Att man nu byter vd väcker många frågetecken – vi vet inte hur man vill göra om med bytet. Men vi hoppas få svar på dem den här veckan, säger Anton Kyhlbäck.

– Den viktigaste frågan för oss just nu är att löneprocessen och den kommande lönerevisionen går enligt plan, som vi MBL-ade om förra året. Vi har inte fått några signaler på att så inte ska ske.

Fler videos
Fler avsnitt